Caroline Mathilde

Kend din klassikere: Goethe og Den unge Werthers lidelser

15.12.20
Gå på opdagelse i det lille, men betydningsfulde værk ’Den unge Werthers lidelser' af Goethe med forfatter og foredragsholder Morten Dyssel.

Den tyske forfatter Goethe, der har lagt navn til en hel åndshistorisk epoke (1770-1830), er af mange blevet opfattet som indbegrebet af den tyske nations kultur. Han fik i en alder af 25 år sit internationale gennembrud med brevromanen Den unge Werthers lidelser (1774), en sand skandalesucces om en følsom ung mands stormfulde forelskelse i en forlovet kvinde. Den sværmeriske titelhelt, der som følge af sin ulykkelige kærlighed ender med at tage sit eget liv, er prototypen på den tragiske tilbeder. Foredraget fortolker romanen og fortæller om værkets virkningshistorie fra goethetiden og guldalderen til dets status som klassiker i verdenslitteraturen i dag.

Dette arrangement er en del af foredragsrækken ’Kend dine klassikere’, som introducerer til et nøje udvalg af kultur- og litteraturhistorisk betydningsfulde forfatterskaber og centrale værker af de største, mest læste og kendte forfattere.

Foredragsholder denne aften, Morten Dyssel, er forfatter, foredragsholder og oversætter. Han er formand for Det Danske Thomas Mann Selskab og medlem af De Bangske Morgenmænd.

Billetter kan købes fra d. 20. oktober.