Kirsten Thorup

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
75kr + gebyr
Lokalitet
Biblioteksrummet - udlånet
Arrangører
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Litteratur

Forfattermøde: Kirsten Thorup

20.10.20
Kom og oplev den anmelderroste og romanaktuelle forfatter Kirsten Thorup, når litterat, ph.d. og skribent ved bl.a. Dagbladet Information Elisabeth Skou interviewer hende i forbindelse med udgivelsen af romanen 'Indtil vanvid, indtil døden'.

'Indtil vanvid, indtil døden' er en stærk historisk roman om den slags galskab, kun krig eller kærlighed kan forårsage. Romanen udspiller sig under anden verdenskrig og er en fortælling om en kvinde, som for enhver pris vil være loyal mod sin mand og samtidig insisterer på at forholde sig neutral til nazismen. Men krigens frontlinjer trænger dybt ind i kvindernes og børnenes verden og skaber vold, angst og modstand.

Mange vil kende Kirsten Thorup som en betydningsfuld og meget læst moderne, samfundskritisk realist. Thorup begyndte sit forfatterskab i en svævende modernisme, hvor indre og ydre, jeg og omverden glider sammen i hendes debutbog, digtsamlingen 'Indeni — udenfor' fra 1967. Efter yderligere to digtsamlinger romandebuterede Thorup med 'Baby' i 1973. Værket modtog megen og ros og bl.a. den amerikanske Pegasus-pris. Herefter fulgte en lang række stærke udgivelser. I år 2000 udkom romanen 'Bonsai', der udspringer af hendes tidligere ægteskab med instruktøren Ib Thorup, og samme år modtog Kirsten Thorup Det Danske Akademis Store Pris. Senest har Thorup modtaget Nordisk Råds litteraturpris i 2017 for romanen 'Erindring om kærligheden'.

Materialer