""

UDSOLGT: Jagten på genstande fra Hirschholm Slot

04.11.20
Lokalhistorisk foredrag v. Kristoffer Schmidt, Museum Nordsjælland

Historien om Hirschholm Slots nedrivning fra 1810 til 1812 er velkendt, men årsagen bag nedrivningen hersker der en del uenighed om. Nogle mener, at slottets ry var så ødelagt pga. J. F. Struensee og dronning Caroline Mathildes affære, at det ikke længere kunne blive stående – det døde af skam. Andre har påpeget, at slottet udelukkende blev nedrevet, fordi det var for dyrt at vedligeholde. Samtidig er det de færreste, som ved, hvad der egentlig skete med slottets enorme mængder af byggemateriale og slotsinventar efter nedrivningen.

Kom og hør museumsinspektør, ph.d. Kristoffer Schmidt fortælle om Hirschholm Slots nedrivning og årsagerne dertil, hvorledes slottets eksteriør og interiør spredtes over hele landet, og hvor flere af disse ting findes i dag. Afslutningsvis fortælles, hvordan først Hørsholm by, senere Hørsholm Egns Museum og i dag Museum Nordsjælland aktivt søger efter og forsøger at indsamle genstande fra det nu forsvundne slot. Herunder nævnes nogle af de nyeste genstande det er lykkedes at erhverve, og dem man ikke fik fat i.

Gratisbilletter bliver tilgængelige her på siden fra den 9. september. OBS Du kan pga Corona ikke købe billetter i døren på MobilePay. Billetter skal købes via Billetten.dk enten på din mobil eller hjemmesiden (se billetlink her på siden). Fysiske billetter til bibliotekets arrangementer kan købes i Trommens Foyerbar en halv time før første biografforestilling.

OBS. Dørene lukker præcis kl .17.00.

Billedet er et marmorrelief fundet i 1920’erne på Slotsøen i Hørsholm. Det antages at stamme fra Hirschholm Slot.

Læs her bibliotekets COVID-19 retningslinjer når du kommer som gæst til vores arrangementer.