""

Caroline Mathilde

UDSOLGT: En dannelsesrejse gennem Nordsjælland

11.11.20
Lokalhistorisk foredrag v. Jesper Munk Andersen, Museum Nordsjælland.

Publikum tages denne sene eftermiddag med tilbage til den nordsjællandske sommer i 1785 og ind i fortællingen om, hvordan moderne opdragelsesidealer og undervisningsprincipper kom til verden i slutningen af 1700-tallet inspireret af oplysningstidens nye paroler og en fædrelandsforståelse med afsæt i den nordsjællandske natur. Ved at følge i hælene på den 10-årige grevesøn Christian Detlev Reventlows dannelsesrejse til bl.a. Hørsholm i 1785 foldes ikke blot historien om kendte og forsvundne lokaliteter i det nordsjællandske ud, men kimen til forståelse af nutidens forestilling om det gode og virksomme liv bliver også lagt.

Illustrationen forestiller foredragets hovedperson, Christian Detlev Reventlow, portrætteret som 15-årig i 1790. Foto Museum Lolland-Falster.

Gratisbilletter bliver tilgængelige her på siden fra den 16. september

OBS. Dørene lukker præcis kl 17.00.

OBS Du kan pga Corona ikke købe billetter i døren på MobilePay. Billetter skal købes via Billetten.dk enten på din mobil eller hjemmesiden (se billetlink her på siden). Fysiske billetter til bibliotekets arrangementer kan købes i Trommens Foyerbar en halv time før første biografforestilling.

Læs her bibliotekets COVID-19 retningslinjer når du kommer som gæst til vores arrangementer.