Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratisbillet kræves
Lokalitet
Caroline Mathilde
Arrangører
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

UDSOLGT: Danmarks første frihedskæmpere

10.11.21
Foredrag om de danske allierede krigssejlere 1940-1945

Under 2. verdenskrig sejlede ca. 6300 danske søfolk i allieret tjeneste. Det var 2/3 af den danske handelsflådes skibe og søfolk, der om morgenen den 9. april 1940 befandt sig uden for ”spærringen”. Over 1087 danske søfolk blev derude og faldt i kampen mod nazismen.

Det var disse søfolk, der blev de første danske frihedskæmpere og hvis fortjeneste det var, at Danmark kunne kalde sig allieret, da krigen var slut.

De fik ingen fortjeneste og ingen tak af det officielle Danmark, da de efter krigen vendte hjem. De kom ikke i samlet flok, men vente hjem drypvis. De gjorde ingen heltestatus af sig selv. De sejlede bare!

Morten Bach, Inspektør i Det Internationale Transportarbejderforbund (ITF), fortæller om disse søfolk og deres liv og hverdag og viser Maj Wechselmanns film ’Rapport fra de druknede og de glemte’. En stærk, rørende og barsk film der fortæller om de danske, svenske, norske, islandske og færøske søfolk, der sejlede i allieret tjeneste under 2. verdenskrig.

Arrangementet er gratis, men kræver gratisbillet. Billetter kan hentes fra d. 15. september.

 

OBS Du kan ikke længere købe billetter i døren på MobilePay. Billetter skal købes via Billetten.dk enten på din mobil eller hjemmesiden (se billetlink her på siden). Fysiske billetter til bibliotekets arrangementer kan købes i Trommens Foyerbar en halv time før første biografforestilling.

 

Materialer