Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
40 kr
Lokalitet
Dinesen
Arrangører
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

UDSOLGT: Danmark-Ekspeditionen

09.12.20
Historisk rejseforedrag

”At rejse er at leve”, sagde H.C. Andersen. Men hvorfor rejser vi? Og hvordan rejser vi? Nogle rejser foregår mentalt, andre fysisk, nogle er meditative, andre faretruende, udfordrende eller simpelthen en måde at komme fra A til B. Dette efterår sætter vi fokus på det at rejse med tre forrygende og meget forskellige foredrag.

Foredraget ’Danmark Ekspeditionen’ er sidste foredrag i rækken, som også består af foredragene "Tibet og Himmeltoget" og ’Oplev Europa med tog’.

I juni 1906 begav 28 mand sig afsted fra København for at kortlægge Nordøstgrønland. I spidsen for Danmark-Ekspeditionen var den unge journalist og litterat Ludvig Mylius-Erichsen (1872-1907). I august 1908 vendte holdet tilbage til København, men tre medlemmer manglede, heriblandt Mylius-Erichsen.

Den sagnomspundne Danmark-Ekspedition har sat betydningsfulde videnskabelige, såvel som mytiske spor, og dem vil Bent Nielsen, direktør ved Arktisk Institut, løfte sløret for i dette foredrag.

Bent Nielsen har selv rejst i Danmark-Ekspeditionens fodspor, og foredraget ledsages af personlige rejsefotografier samt et udvalg af de mere end 2.500 fotografier, der blev taget under den oprindelige ekspedition.

Dette enestående billedmateriale har spillet en central rolle i den efterfølgende formidling af ekspeditionen, og det har givet indsigt i levevilkårene og hverdagslivet i den barske natur.

Billetter kan købes her på siden fra d. 14. oktober.

OBS Du kan pga Corona ikke købe billetter i døren på MobilePay. Billetter skal købes via Billetten.dk enten på din mobil eller hjemmesiden (se billetlink her på siden). Fysiske billetter til bibliotekets arrangementer kan købes i Trommens Foyerbar en halv time før første biografforestilling.

Læs her bibliotekets COVID-19 retningslinjer når du kommer som gæst til vores arrangementer.

Materialer