Om dette arrangement

Tid
18:30 - 20:30
Pris
40 kr.
Lokalitet
BT-salen
Arrangører
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Når en forfatter møder en morder

21.09.21
Foredrag v. journalist Helle Maj og fotograf Jørn Stjerneklar

Der er forfattere, som lever af at opfinde grufulde krimihistorier. Og så er der forfatteren Helle Maj og hendes mand, som pludselig befandt sig midt i opklaringen af én af de vildeste true crime-historier med en landsmand som hovedperson.

Det hele startede med en e-mail fra en dansk mand i Sydafrika. Han mente, hans liv var en bog værd – og han ville have Helle Maj til at skrive den.

Hun og hendes ægtefælle mødte manden, som over tre dage fortalte sin livshistorie – optaget på video. Kort efter blev manden arresteret, fordi politiet opdagede et bizart fund i hans kummefryser.

Helle Maj og fotograf Jørn Stjerneklar fandt hurtigt ud af, at det bizarre fund blot var toppen af et gigantisk isbjerg af ondskab. De besluttede at hjælpe sydafrikansk politi med opklaringen – og det kom der bogen ”TÆKKEMANDEN” ud af.

Men opdagede parret overhovedet, at de sad overfor en sex-sadistisk psykopat? Nej. Det fik de først et indblik i, da politiet bad dem oversætte hans dagbøger og tidsfæste 3.500 af hans digitale billeder. Her fandt parret ud af, at deres landsmand også havde begået alvorlige forbrydelser i Danmark og i andre lande. Hvordan var det at kontakte ofrene? Hvordan var det at arbejde med sydafrikansk politi? Hvordan reagerede de psykisk på al den ondskab? Og ville folk have troet på plottet, hvis historien havde været opdigtet?

Det kan du høre mere om til dette foredrag, hvor Helle Maj og fotograf Jørn Stjerneklar kommer fra Sydafrika og fortæller om deres møde med Danmarks mest seriekriminelle forbryder.

Om foredragsholderne: Journalist Helle Maj og fotograf Jørn Stjerneklar har boet og arbejdet i Afrika i over 30 år. Helle Maj har tidligere skrevet bogen ”DEN SORTE ENKE – historien om drabet på en dansker” og i slut 2018 udkom hun med bogen ”TÆKKEMANDEN”. Året efter (31. okt. 2019) lavede parret podcast-serien ”I EN DANSKERS BLODSPOR”, som er én af DRs mest downloadede krimi-serier.

Billetter er tilgængelige her på siden fra d. 27.7.21

OBS Du kan ikke længere købe billetter i døren på MobilePay. Billetter skal købes via Billetten.dk enten på din mobil eller hjemmesiden (se billetlink her på siden). Fysiske billetter til bibliotekets arrangementer kan købes i Trommens Foyerbar en halv time før første biografforestilling.

 

 

Materialer