Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratisbillet kræves
Lokalitet
Caroline Mathilde
Arrangører
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Mellem ytringsfrihed og nationalstat

03.11.21
Et utal af forskere, kunstnere og skribenter er på verdensplan personligt forfulgte.

’Hvis ikke jeg gør det, hvem så?’, spørger de og fortsætter deres virke på trods af, at det kan medføre stor fare for familie, venner og dem selv.

På grund af nationalisme, etnicisme, religionisme eller køn er forskere, kunstnere og skribenter på flugt fra tortur, fængsel, ’forsvinden’ og ideologisk genopdragelse. Disse personer ekskluderes af deres respektive hjemlandes regeringer, fordi de anses som urene, da de er kritiske overfor specifikke myter og historier. De befinder sig i en mellemtilstand mellem at savne deres hjemland men ikke se anden mulighed end at arbejde for rettigheder udenfor landene.

Danmark og de øvrige nordiske lande er blandt de steder, hvortil de søger tilflugt for at fortsætte deres arbejde.

Ph.d. og adjunkt ved Aalborg Universitet Christian Franklin Svensson vil i foredraget fortælle om at insistere på solidaritet, frihed og ytringsfrihed. Begreber i foredraget inkluderer migration, menneskerettigheder, globaliserede fællesskaber og retten til at producere videnskab og kultur.

Billetter er gratis og kan hentes her på siden fra d. 8. september

OBS Du kan ikke længere købe billetter i døren på MobilePay. Billetter skal købes via Billetten.dk enten på din mobil eller hjemmesiden (se billetlink her på siden). Fysiske billetter til bibliotekets arrangementer kan købes i Trommens Foyerbar en halv time før første biografforestilling.

 

Materialer