Place / Room
Lilletrommen

Hvem kigger med, når du kigger på din skærm?

29.04.19
Forskningens Døgn på biblioteket

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år med over 700 events og foredrag og mere end 70.000 besøgende. I 2019 finder festivalen sted fra den 24. - 30. april.

På Hørsholm Bibliotek kan du mandag d. 29. april kl. 15.00 høre foredraget ’Hvem kigger med, når du kigger på din skærm?’

Hvad er brugerdata egentlig? Hvordan skabes og indsamles de online? Og hvad bliver de brugt til? Det er nogle af tidens helt aktuelle spørgsmål, og de besvares i dette foredrag.

Alt det, vi gør med online-teknologier, efterlader digitale spor – og disse spor indsamles, registreres og analyseres. Forsker fra IT Universitet i København, Aske Kammer, fortæller, hvordan små og store teknologi-firmaer kan indsamle brugerdata, hvad der kan være (og ikke være) i disse data, og hvad de kan bruges til. For kan Facebook-data for eksempel være afgørende for, hvem der bliver USAs næste præsident? Eller for hvilken tandpasta du køber?

Denne type spørgsmål har fyldt meget i de senere år, og de bliver næppe mindre aktuelle i fremtiden. Tværtimod. I takt med den øgede digitalisering bliver det vigtigere og vigtigere for borgere og forbrugere at kunne forholde sig til, hvad der sker med deres data – både på et abstrakt og på et konkret niveau.

Foredraget afsluttes med en kort introduktion til, hvordan man kan begrænse andres adgang til ens egne brugerdata.

Arrangementet er gratis, men kræver gratisbillet, som kan hentes her på siden fra d. 8. april.