Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
35 Kr
Foredrag & debat

Fokus på Syrien: Syriens kulturarv og arkæologi

21.09.17
Et foredrag om en side af Syrien, mange ofte overser: Syrien som kulturelt skatkammer.

For at komme tættere på, få en bedre forståelse og større historisk indsigt sætter Hørsholm Bibliotek i august og september fokus på det krigshærgede land Syrien med en udstilling og to foredrag.

Foredragsholder Ingolf Thuesen, som er institutleder ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet, vil denne aften føre os ind i Syriens storslåede og imponerende kulturarv og give et indblik i en side af Syrien, som i dag ofte glemmes og drukner i historier om krig og ufred.

Syrien er et af verdens rigeste lande på kulturarv. De ældste levn er mange hundrede tusinde år gamle og stammer fra den tid, hvor de første mennesker vandrede ud af Afrika med kurs mod Asien og Europa. Siden har Syrien altid været verdenskulturernes korsvej. Her mødtes øst og vest, Mesopotamien og Ægypten; nord og syd, Arabien og Tyrkiet. Bysamfund og civilisationer opstod, det ældste alfabet blev opfundet. Den første islamiske civilisation, Omayaderne, havde deres hovedsted i Damaskus. Herfra spredte deres kultur og religion sig til Nordafrika og langt op i Spanien.

Den 6. september afholdes også foredraget ”Fra fredelige demonstrationer til borgerkrig – årsager og udviklinger i den syriske borgerkrig” med foredragsholder Jørgen bæk Simonsen. 

Billetter er tilgængelige fra den 27. juli.

Materialer

Reservér
  • Bog

Islamisk kunst og arkitektur

Af Robert Hillenbrand (2008)
Læs mere
Reservér
  • Bog

En engel på hver skulder : historie og historier fra fem arabiske lande: Irak, Jordan, Libanon, Palæstina og Syrien

Af Pia Sigmund (2013)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Sultan, shah og stormogul : den islamiske verdens historie og kultur

(1996)
Læs mere