Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:30
Pris
40 kr.
Lokalitet
Arboretet i Hørsholm
Arrangører
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Filosofi under åben himmel: Menneske og natur

11.06.20
Hørsholm Bibliotek byder i juni måned på to filosofiske foredrag under åben himmel med foredragsholder Martin Munk.

Første foredrag foregår 11.6. Andet foredrag foregår 25. 6. – begge foredrag begynder kl. 16 og varer ca. 1 ½ time. Foredragene er enkeltstående og har hvert sit tematiske indhold, som knytter sig på forskellig vis til naturen eller det at være i naturen, hvorfor Arboretet er valgt som sted for foredragene. Der er plads til maks. 10 personer ved hvert foredrag.

Første foredrag: Menneske og natur

Klimaproblemerne er den største udfordring mennesket står overfor i dag. Problemerne kan dog ikke alene løses af naturvidenskaberne, da ændringer af menneskets adfærd også kræver en dybere forståelse og afklaring af, hvorfor mennesket, i forholdet til naturen, handler som det gør. Ved at kaste lys over nogle af de grundlæggende filosofiske opfattelser af menneskets forhold til naturen forsøger vi at blive klogere på, hvad der væsentligt præger vores nutidige natursyn. For skal vi konstruktivt bidrage til klimaproblemernes ofte komplicerede videnskabelige diskussioner, ideologier og politikker, må vi i sidste ende også undersøge og forsøge at blive klogere på, hvad der gør vi selv vil ændre vores opfattelse og forhold til naturen.

Dette filosofiske sommerforedrag tager os derfor ud under åben himmel og forsøger at gøre os klogere på de ideer om naturen, der både former og omgiver os. Vi vil gennemgå et udvalg af helt essentielle filosofiske ideer fra hele verden, for at søge en dybere indsigt og bedre forståelse af menneskets – og vores eget personlige forhold til naturen i dag.

Arboretets globale natur i Hørsholm danner rammen for dette spændende udendørs filosofiske foredrag, hvor vi ud over nye perspektiver på natursyn, tankeeksperimenter og etisk diskussion går sommeren i møde med denne unikke dybdegående naturoplevelse.   

Så medbring dit eget siddeunderlag eller tæppe, notesbog og pen. Vi mødes ved hovedindgangen til Aboretet torsdag den 11.6. kl. 16. I tilfælde af regn vil vi have mulighed for at gå indenfor i Arboretets skolestue.

Om foredragsholder Martin Munk:  Munk er akademisk uddannet filosof, født 1974 i København og opvokset i Nordsjælland. Efter en længere erhvervskarriere studerede han, fra 2004 til 2010, filosofi på Odense Universitet og forskede b.la. i anvendt filosofi og kreativitet hos Novozymes A/S. I dag arbejder han forsat med, hvordan vi anvender filosofi personligt, problemorienteret og kreativt. Meget af hans arbejde ligger i spændingsfeltet mellem, hvordan vi, hver især, får bedre indsigt i os selv, bliver klogere på vores dybe og komplekse problemstillinger - og hvordan vi deraf kan skabe nye og bedre ideer, metoder og løsninger der kan forbedre vores situation og hjælpe os.

 

Billetter fra den 20. maj. Billetpris 40 kr + gebyr