Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:30
Pris
40 kr.
Lokalitet
Arboretet i Hørsholm
Arrangører
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Filosofi under åben himmel: Filosofisk meditation

25.06.20
Hørsholm Bibliotek byder i juni måned på to filosofiske foredrag under åben himmel med foredragsholder Martin Munk.

Første foredrag foregår 11.6. Andet foredrag foregår 25. 6. – begge foredrag begynder kl. 16 og varer ca. 1 ½ time. Foredragene er enkeltstående og har hvert sit tematiske indhold, som knytter sig på forskellig vis til naturen eller det at være i naturen, hvorfor Arboretet er valgt som sted for foredragene. Der er plads til maks. 10 personer ved hvert foredrag.

Andet foredrag: Filosofisk meditation

Meditation er i dag mest forbundet med Østens filosofi og opøvelse af en tilsyneladende særlig mental tilstand, hvor man gennem forskellige sessioner opnår sindsro, tømmer sindet og fokuserer på enkelte ting omkring sig. Til denne filosofiske sommersession kan du blive introduceret til en ny og anderledes komplementær form for filosofisk meditation, som dog er baseret på en mere kreativ anvendelse af vestens filosofiske tanker, øvelser og traditioner.

Vi arbejder med en form for filosofisk meditation, der systematisk er udviklet til at hjælpe dig med at blive bedre i stand til at fordybe over dine sværeste problemer og frembringe nye perspektiver og erkendelser, der konstruktivt kan bidrage til at arbejde med problemerne – ikke imod dem.

Der er altså tale en filosofisk meditationsform, der gennem forskellige øvelser og fordybelse essentielt hjælper dig med at blive bedre til kreativ problemløsning. Dette ved at konfrontere dig med dine egne tanker og ideers ophav og lære dig, hvordan du på ny kan undersøge og afklare dine udfordringer og udvikle nye måder til konstruktivt at arbejde med dine problemer på.    

Arboretets globale natur i Hørsholm danner rammen for denne nye filosofiske meditationsform, hvor vi ud over tre forskellige filosofiske meditationsøvelser også tager os tid til at reflektere over vores erkendelser og diskutere dem med hinanden.

Så medbring dit eget siddeunderlag eller tæppe, notesbog og pen. Vi mødes ved hovedindgangen til Aboretet torsdag den 25.6. kl. 16. I tilfælde af regn vil vi have mulighed for at gå indenfor i Arboretets skolestue.

Om foredragsholder Martin Munk:  Munk er akademisk uddannet filosof, født 1974 i København og opvokset i Nordsjælland. Efter en længere erhvervskarriere studerede han, fra 2004 til 2010, filosofi på Odense Universitet og forskede b.la. i anvendt filosofi og kreativitet hos Novozymes A/S. I dag arbejder han forsat med, hvordan vi anvender filosofi personligt, problemorienteret og kreativt. Meget af hans arbejde ligger i spændingsfeltet mellem, hvordan vi, hver især, får bedre indsigt i os selv, bliver klogere på vores dybe og komplekse problemstillinger - og hvordan vi deraf kan skabe nye og bedre ideer, metoder og løsninger, der kan forbedre vores situation og hjælpe os.

Billetter fra den 20. maj. Billetpris 40 kr + gebyr