Filosofi på Hørsholm Bibliotek

Lokalet Caroline Mathilde

Filosofi på biblioteket: Kend dig selv – dit undersøgte liv

10.09.20
Igen dette efterår tilbyder Hørsholm Bibliotek med Martin Munk tre spændende filosofiske foredrag inden for tre aktuelle emner.

Ved første foredrag er det selvet, der er under luppen.

Skulle vi stille os selv spørgsmålet om, hvem man er, kommer vi selv efter et øjebliks refleksion oftest til kort. For jo mere man prøver at forstå, hvem man er – desto mere kompliceret og desorienteret bliver svaret for det meste. For hvem er man egentlig, når det kommer til stykket? Den livsopgave er ikke let, det er en, vi gennem hele livet har til fælles med alle andre og vis glæder og kvaler, vi desværre alt for sjældent deler konstruktivt med hinanden.

For bedre at kunne navigere i spørgsmålet om, hvorvidt man virkelig skal eller kan være sig selv, vil vi undersøge, hvad der i det hele taget skal forstås ved det. Du vil derfor blive introduceret til ideen om at være sig selv, som siden romantikken kraftigt slog igennem, og som stadigvæk er populær i den vestlige verdens individualistiske kultur i dag. Vi ser desuden nærmere på, hvad der hører med til at forstå sig selv gennem begreber om autenticitet og identitet. Dette for at blive klogere på, hvorfor man egentlig skal være sig selv, og hvad det b.la. modsat vil sige ikke at være sig selv og ikke at kunne handle i overensstemmelse med den, man er.

Glæd dig til et spændende og anderledes filosofisk foredrag, hvor vi gennem tankeeksperimenter og fælles filosofisk dialog giver plads til at undersøge og filosofere over at være sig selv sammen med hinanden. For uanset hvilket ideal man er tilhænger eller modstander af, er en væsentlig del af det at blive sig selv at udtrykke ens tanker og ideer i ord og handling.

Om foredragsholder Martin Munk:  Munk er akademisk uddannet filosof, født 1974 i København og opvokset i Nordsjælland. Efter en længere erhvervskarriere studerede han, fra 2004 til 2010, filosofi på Odense Universitet og forskede b.la. i anvendt filosofi og kreativitet hos Novozymes A/S. I dag arbejder han forsat med, hvordan vi anvender filosofi personligt, problemorienteret og kreativt. Meget af hans arbejde ligger i spændingsfeltet mellem, hvordan vi, hver især, får bedre indsigt i os selv, bliver klogere på vores dybe og komplekse problemstillinger - og hvordan vi deraf kan skabe nye og bedre ideer, metoder og løsninger, der kan forbedre vores situation og hjælpe os.

Billetter kan købes fra d. 16. juli.