Filosofi på Hørsholm Bibliotek

Lokalet Caroline Mathilde

Filosofi på biblioteket: Forhold – dit kærlighedsliv

08.10.20
Igen dette efterår tilbyder Hørsholm Bibliotek med Martin Munk tre spændende filosofiske foredrag inden for tre aktuelle emner.

Ved andet foredrag er det kærligheden, der er under luppen.

Kærlighed er nok et af de mest komplekse og fascinerende træk ved mennesket. Kærlighed er på en gang noget, vi umiddelbart alle ved, hvad er, og samtidigt næsten ikke besidder ord for. Intet emne som kærligheden fylder både i vores personlige liv som på tværs af både religion og kunstarter som bl.a. litteratur, poesi og musik. Selve filosofien er også i sig selv essentielt forbundet til visdom igennem kærligheden.

Så hvad er det med kærligheden, der gør, at det har en så universel værdi for os alle, at vi tilsyneladende vil gå igennem alverdens kvaler for det? Intet som kærligheden kan få os mennesker til at udsætte os selv for alverdens ubehag og få os til at opføre os så irrationelt, at vi til tider kan have svært ved at genkende os selv eller forstå vores handlinger. Ikke desto mindre har kærligheden et grundlæggende godt greb i alle mennesker og binder os sammen på tværs af kulturer, køn og natur.

I dette filosofiske foredrag ser vi nærmere på kærligheden og forsøger at blive klogere på, hvad det er, og hvordan vi kan forsøge at forstå den. Det bliver, emnets kompleksitet taget i betragtning, ikke en aften, hvor vi én gang for alle når frem til det endelige svar på, hvad kærligheden er. Men det skal ikke afholde os fra at finde nye perspektiver og prøve at blive klogere på, hvordan vi kan forholde os til kærligheden.

Glæd dig til en anderledes, sjov og følsom aften, hvor vi efter en introduktion til ideen om kærlighed sammen undersøger kærlighedens væsen gennem tankeeksperimenter, egne følelser, livserfaringer og ikke mindst filosofisk dialog.

Om foredragsholder Martin Munk:  Munk er akademisk uddannet filosof, født 1974 i København og opvokset i Nordsjælland. Efter en længere erhvervskarriere studerede han, fra 2004 til 2010, filosofi på Odense Universitet og forskede b.la. i anvendt filosofi og kreativitet hos Novozymes A/S. I dag arbejder han forsat med, hvordan vi anvender filosofi personligt, problemorienteret og kreativt. Meget af hans arbejde ligger i spændingsfeltet mellem, hvordan vi, hver især, får bedre indsigt i os selv, bliver klogere på vores dybe og komplekse problemstillinger - og hvordan vi deraf kan skabe nye og bedre ideer, metoder og løsninger, der kan forbedre vores situation og hjælpe os.

Billetter er tilgængelige fra den 13.8.20.