Martin Munk

40kr + gebyr
Place / Room
Caroline Mathilde

Filosofi på biblioteket – første dialogsession

17.10.19
Filosofisk dialogsession over temaet ”Formål, mening og værdi”

Velkommen til den anden af seks spændende og anderledes filosofiske sessioner på Hørsholm bibliotek. Her kan du gennem efteråret få en introduktion til tre forskellige filosoffer, som med deres ideer og tænkning har givet værdifulde bud på vores fortidige, nutidige og fremtidige opfattelse af, hvad det vil sige at være et menneske i dag. Yderligere får du også mulighed for at filosofere sammen med andre og aktivt engagere dig i tre forskellige tematiserede filosofiske dialogsessioner.

Vi vil gennem tankeeksperimenter og fælles filosofisk dialog undersøge og forsøge at forstå forskellige aktuelle problemstillinger ved selv at prøve kræfter med at søge nye mulige svar på nogle af de dybeste udfordringer vi alle er konfronteret med i dag.

Der er lagt op til et inspirerende og kreativt engagerende filosofisk efterår, hvor vi kombinerer introduktion til tre filosoffer med tematiserede filosofiske dialoger til ét samlet filosofisk forløb. Dette giver dig mulighed for at få inspiration til at læse mere filosofisk litteratur og samtidigt - sammen med andre - at undersøge og udfordre dine egne ideer og tanker over de helt store filosofiske spørgsmål. Filosofisessionerne hænger indholdsmæssigt og tematisk sammen, men det er ikke en forudsætning for at deltage, at man deltager i alle sessioner, man kan fint vælge kun at komme til udvalgte. Læs om første filosofiforedrag her.

Denne aften tager vi springet helt ud på det dybe vand og stiller det store spørgsmål ’Hvad er meningen med det hele?’ Gennem forskellige tankeeksperimenter, dilemmaer og diskussion forsøger vi at blive klogere på hvad mening eller formål betyder for os i dag. For eftersom religion og gud ikke længere har patent på de eneste selvindlysende svar på, hvad meningen med det hele er, finder vi os ofte i en situation, hvor vi er overladt til selv at kunne søge et svar, vi kan lære at leve med.

Kom og engager dig i meningen med det hele og del dine tanker og ideer med andre undrende sjæle. Det blive en helt sikkert en intens og udfordrende aften, når vi udfolder spørgsmålet om vi har brug for noget udefrakommende - eller selv lægger mening ind i vores liv.

Om foredragsholder Martin Munk:  Munk er akademisk uddannet filosof, født 1974 i København og opvokset i Nordsjælland. Efter en længere erhvervskarriere studerede han, fra 2004 til 2010, filosofi på Odense Universitet og forskede b.la. i anvendt filosofi og kreativitet hos Novozymes A/S. I dag arbejder han forsat med hvordan vi anvender filosofi personligt, problemorienteret og kreativt. Meget af hans arbejde ligger i spændingsfeltet mellem hvordan vi, hver især, får bedre indsigt i os selv, bliver klogere på vores dybe og komplekse problemstillinger - og hvordan vi deraf kan skabe nye og bedre ideer, metoder og løsninger der kan forbedre vores situation og hjælpe os.

Billetter kan købes her fra siden fra d. 8. august.