40kr + gebyr
Place / Room
Caroline Mathilde

Filosofi på biblioteket – anden foredragsaften

07.11.19
Introduktion til Peter Singer (1946-)

Velkommen til den tredje af seks spændende og anderledes filosofiske sessioner på Hørsholm bibliotek. Her kan du gennem efteråret få en introduktion til tre forskellige filosoffer, som med deres ideer og tænkning har givet værdifulde bud på vores fortidige, nutidige og fremtidige opfattelse af, hvad det vil sige at være et menneske i dag. Yderligere får du også mulighed for at filosofere sammen med andre og aktivt engagere dig i tre forskellige tematiserede filosofiske dialogsessioner.

Der er lagt op til et inspirerende og kreativt engagerende filosofisk efterår, hvor vi kombinerer introduktion til tre filosoffer med tematiserede filosofiske dialoger til ét samlet filosofisk forløb. Dette giver dig mulighed for at få inspiration til at læse mere filosofisk litteratur og samtidigt - sammen med andre - at undersøge og udfordre dine egne ideer og tanker over de helt store filosofiske spørgsmål. Filosofisessionerne hænger indholdsmæssigt og tematisk sammen, men det er ikke en forudsætning for at deltage, at man deltager i alle sessioner, man kan fint vælge kun at komme til udvalgte.

Ved efterårets andet filosofiforedrag kaster vi os over filosoffen Peter Singer. Journalister har udråbt Peter Singer til verdens mest indflydelsesrige nulevende filosof. Med hans praktiske filosofi og nytteetik forsøger han at føre sine ideer fra de støvede bøger og ud i livet. Peter Singers aktive filosofiske bidrag til dyrevelfærd, fattigdom og aktiv dødshjælp udgør vigtige nedslag i vores forståelse af disse problemstillinger, og han forsøger at bidrage konkret til, hvordan vi kan bidrage til at løse dem. Til denne Peter Singer introduktion bliver du derfor både præsenteret for hans vigtigste ideer og får en bedre forståelse for, hvordan hans praktiske filosofi forsøger at forandre verden til det bedre gennem filosofisk litteratur, organisationer og aktivisme.

Det bliver en udfordrende filosofisk aften, hvor du både kan blive klogere på Peter Singers praktiske filosofi og nytteetik - og helt sikkert også selv må gøre op med, hvordan du aktivt forholder dig til disse svære problemstillinger.

Om foredragsholder Martin Munk:  Munk er akademisk uddannet filosof, født 1974 i København og opvokset i Nordsjælland. Efter en længere erhvervskarriere studerede han, fra 2004 til 2010, filosofi på Odense Universitet og forskede b.la. i anvendt filosofi og kreativitet hos Novozymes A/S. I dag arbejder han forsat med hvordan vi anvender filosofi personligt, problemorienteret og kreativt. Meget af hans arbejde ligger i spændingsfeltet mellem hvordan vi, hver især, får bedre indsigt i os selv, bliver klogere på vores dybe og komplekse problemstillinger - og hvordan vi deraf kan skabe nye og bedre ideer, metoder og løsninger der kan forbedre vores situation og hjælpe os.

Billetter kan købes her fra siden fra d. 12. september.