""

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
40 kr.
Lokalitet
Caroline Mathilde
Arrangører
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Filosofi og kærlighed #2

22.09.21
Hørsholm Bibliotek hylder og undersøger dette efterår kærlighedens mange facetter med en perlerække af arrangementer under overskriften ’Kald det kærlighed’.

I samarbejde med filosof Martin Munk dykker Hørsholm Bibliotek dette efterår ned i kærlighedens krinkelkroge.

Det bliver tre spændende foredrag, der vil give dig nye perspektiver og dybere indsigt i kærlighedens dragende og komplekse univers. Udover at blive præsenteret for tre forskellige tematiserede filosofiske vinkler på kærligheden, bliver du også direkte inddraget i filosofiske dialoger, tankeeksperimenter og øvelser, der gør os lidt klogere på den fascinerende kærlighed. 

Til hver aften vi du få udleveret en litteraturliste med de filosofiske teorier og problemstillinger, der er anvendt i de forskellige tematiseringer.

Denne eftermiddagens tema: Kærligheden i familier, venskab og etik

Er familie og venskaber mere end kød, blod og den tillid vi viser hinanden? Eller er det selve kærligheden, der ultimativt binder det hele sammen og fundamentalt set guider os i spørgsmål om, hvad der moralsk set er det rette at gøre?   

Denne anden aften stiller vi skarpt på den rolle, kærligheden spiller i familie og venskab, og vi kigger på hvilke etiske synspunkter, der i dag er dominerede i kærlighedslivet. Vi søger at belyse den etiske side af kærligheden gennem b.la. MeToo-bevægelsen, sexismedebatten og den krænkelseskultur, der i dag diskuteres vidt og bredt. Det bliver helt sikkert ikke en aften, der løber stille af stablen, når vi med filosofisk dialog og tankeeksperimenter afprøver de etiske udfordringer kærligheden giver os.

 

 

Billetter kan købes her fra siden fra d. 28. juli.

OBS Du kan ikke længere købe billetter i døren på MobilePay. Billetter skal købes via Billetten.dk enten på din mobil eller hjemmesiden (se billetlink her på siden). Fysiske billetter til bibliotekets arrangementer kan købes i Trommens Foyerbar en halv time før første biografforestilling.