Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
40 kr.
Lokalitet
Dinesen
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Danmark-Ekspeditionen

07.09.21
Den sagnomspundne Danmark-Ekspedition har sat betydningsfulde videnskabelige, såvel som mytiske spor, og dem vil Bent Nielsen, direktør ved Arktisk Institut, løfte sløret for i dette foredrag.

I juni 1906 begav 28 mand sig afsted fra København for at kortlægge Nordøstgrønland. I spidsen for Danmark-Ekspeditionen var den unge journalist og litterat Ludvig Mylius-Erichsen (1872-1907). I august 1908 vendte holdet tilbage til København, men tre medlemmer manglede, heriblandt Mylius-Erichsen.

Bent Nielsen har selv rejst i Danmark-Ekspeditionens fodspor, og foredraget ledsages af personlige rejsefotografier samt et udvalg af de mere end 2.500 fotografier, der blev taget under den oprindelige ekspedition.

Dette enestående billedmateriale har spillet en central rolle i den efterfølgende formidling af ekspeditionen, og det har givet indsigt i levevilkårene og hverdagslivet i den barske natur.

Billetsalg fra den 13. juli.

OBS Du kan ikke længere købe billetter i døren på MobilePay. Billetter skal købes via Billetten.dk enten på din mobil eller hjemmesiden (se billetlink her på siden). Fysiske billetter til bibliotekets arrangementer kan købes i Trommens Foyerbar en halv time før første biografforestilling.