Place / Room
Dinesen

AFLYST: Maden mellem os: En kilde til fællesskab og konflikt

24.04.19
Foredrag med Jonatan Leer.

Mad er ikke bare energikilde. Det er en kilde til fællesskab og traditioner, og omdrejningspunkt for nye og gamle venskaber og familierelationer, individuelle og kollektive oplevelser af identitet. MEN mad er også en kilde til konflikt, oprør og skelnen mellem ”dem” og ”os”.

I dette foredrag vil madkulturforsker Jonatan Leer komme rundt om det fælles måltid og dets evne til at samle og skille folk. Det vil han gøre via klassiske litterære eksempler og aktuelle eksempler fra den moderne danske kultur: frikadelleservering i børnehaver, det ny nordiske køkken og kønskamp i køkkenet.

Jonatan Leer er docent ved professionshøjskolen Absalon med stor videnskabelig produktion og formidling, herunder bøgerne Ma(d)skulinitet: Kønskamp i TV-køkkenet (2017) og Kød (2018) i serien Tænkepause. Han er medlem af det danske gastronomiske akademi og visiting professor ved University of Gastronomic Sciences, Pollenzo, i Italien.

Billetter er tilgængelige fra d. 27. februar.