""
Foto: CPH:DOX

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Lilletrommen
Arrangører
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Film

HØRSHOLM:DOX - Lige før døden

23.03.23
For 14 år siden gik instruktør Anne Wivels mand, politikeren Svend Auken, bort efter en periode med sygdom. Han tilbragte sin sidste tid på Bispebjerg Hospital. I dag vender Wivel tilbage til det samme hospice for at lave en selvbiografisk og reflekteret film om livet og døden - og om det helt fantastiske personale, der arbejder et sted midt imellem.

Hvordan er det at gå på arbejde hver dag for at tage sig af mennesker, hvis liv er ved at rinde ud? Hvilke tanker gør man sig? Og hvordan gør man det sidste kapitel i et andet menneskes liv til en god, omsorgsfuld tid? Læger og sygeplejersker deler deres tanker om både de filosofiske og praktiske dimensioner af deres arbejde, når vi sidder med til deres møder. Wivel selv første dagbog over den sidste tid i sin mands liv, og vender tilbage til sine noter i en graciøs og livsbekræftende fortælling, hvor fortid og nutid spejler hinanden.

Efter filmen kan du møde Barbara Diemi, der er selvhjælpskoordinator fra Frivilligcenter Hørsholm. I centerets selvhjælpsgrupper mødes man med ligestillede, der har brug for at bearbejde sociale og sundhedsmæssige problemer som f.eks. misbrug, skilsmisse, sygdom, psykiske vanskeligheder og dødsfald. Barbara vil fortælle om sit arbejde, om hvordan man i grupperne etablerer et meningsfyldt fællesskab, bearbejder og taler om det svære emne, som døden er - og om, hvordan man kan engagere sig som frivillig.

-

D. 15.03.23 - 26.03.23 kan nogle af de bedste dokumentarfilm fra dette års CPH:DOX-filmprogram opleves i Trommen til minifestivalen HØRSHOLM:DOX. Vi stiller skarpt på de mest relevante emner og har skræddersyet et spændende program med tilhørende events. Alle filmarrangementer er gratis, men kræver gratisbillet, som du kan hente via bibliotekets eller Trommens hjemmeside. Læs mere om DOX:DANMARK og se hele programmet her

 

Tid: 73 min.

Instruktør: Anne Regitze Wivel

Sprog: Dansk

Undertekster: Engelsk

 

Materialer