""
Foto: CPH:DOX

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 18:15
Pris
Gratis
Lokalitet
Lilletrommen
Arrangører
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Film

HØRSHOLM:DOX - The Last Rider

22.03.23
Den utrolige historie om cykelrytteren Greg LeMond, der vendte tilbage fra dødens rand med et skudhul i maven for at hjemsøge Tour de France. Et nervepirrende epos om et af sportshistoriens største og mest inspirerende comebacks.

I 1986 blev Greg LeMond den første amerikaner til at vinde Tour de France. Året efter blev han ramt af et vådeskud i en jagtulykke. Skaderne var livstruende, men trods 35 hagl i kroppen kæmpede han sig tilbage på sadlen for igen at konkurrere. Nu er året 1989, og hans største rival er Laurent Fignon. Det er amerikansk boy-next-door charme mod fransk arrogance og vildskab. Løbet bliver legendarisk, det er tættere end nogensinde før, og den gule trøje skal afgøres på sidste etapes tidskørsel. I Alex Holmes' gribende dokumentarfilm fortæller Greg LeMond selv sin historie med hjælp fra sin loyale kone Kathy. De deler en dybt personlig rejse gennem de op- og nedture, som følger med berømmelse og præstationskultur. ’The Last Rider’ er en film for cykelnørder, nostalgikere og alle med en medfødt kærlighed for sportsverdens uforudsigelige dramaer. En tohjulet thriller om en viljestærk amerikaner som trodsede forræderi, seksuelt misbrug og døden selv for at gennemføre et af de mest inspirerende comebacks i sportshistorien.

Efter filmen serverer cykelentusiast Lars fra biblioteket gode anbefalinger af cykelbøger og -film fra sin cykelstand.

-

D. 15.03.23 - 26.03.23 kan nogle af de bedste dokumentarfilm fra dette års CPH:DOX-filmprogram opleves i Trommen til minifestivalen HØRSHOLM:DOX. Vi stiller skarpt på de mest relevante emner og har skræddersyet et spændende program med tilhørende events. Alle filmarrangementer er gratis, men kræver gratisbillet, som du kan hente via bibliotekets eller Trommens hjemmeside. Læs mere om DOX:DANMARK og se hele programmet her

 

96 min.

Instruktør: Alex Holmes

Sprog: Spansk, fransk, engelsk

Undertekster: Danske undertekster

 

Materialer